Over ons

In het kort

PlanetXL verkoopt producten die net wat leuker en beter zijn dan in de normale (speelgoed)winkel. Denk aan educatief speelgoed, jongleerartikelen, matrasvliegers en professionele yo-yo’s. PlanetXL is onderdeel van Lumisa B.V. PlanetXL bestaat uit de volgende webshops:

discovery-planet.nl | vlieger-planet.nl | diabolo-planet.nl | yo-yo.nl | jongleer-planet.nlGeschiedenis

PlanetXL is onderdeel van Lumisa B.V. De directeur is Jan Lukkien. Voordat Jan startte met de webshops van PlanetXL was hij directeur van een IT-bedrijf. Omdat Jan voorheen webshops maakte voor andere bedrijven, weet Jan hoe belangrijk service en kwaliteit is. En dit zijn dan ook twee speerpunten voor alle PlanetXL webshops.

Jan merkte dat speelgoedwinkels vooral speelgoed verkopen dat niet echt professioneel is. En dat hier wel vraag naar is. Toen Jan diabolo’s vanuit zijn schuur ging verkopen, stond er een rij kinderen voor de deur. Dit was het begin van PlanetXL. Al snel volgden plannen om online te gaan verkopen. In 2009 startten de PlanetXL webshops.

Uitbreiding

Diabolo’s zijn vrij specifiek. Al snel werd besloten om meer producten te gaan verkopen. Diabolo valt onder jongleren, in eerste instantie hebben we de uitbreiding dan ook in die richting gedaan. Denk daarbij aan eenwielers, jongleerballen en yo-yo’s. Inmiddels is PlanetXL ook succesvol met vliegers en alles wat daarbij komt kijken. Vooral het vliegeren met matrasvliegers (powerkiten) is nu erg populair. Onze laatste toevoeging is een speciaalzaak voor educatief en technisch speelgoed. Om ons assortiment overzichtelijk te houden, hebben we gekozen om losse webshops te maken voor elk type product.

PlanetXL winkel

1 april 2013 hebben we onze PlanetXL winkel geopend. Hier kun je een groot deel van de collectie bekijken en natuurlijk uitproberen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Voordat je iets koopt, wil je het graag zien. Vooral wanneer het een duur product betreft. Of bij producten waarbij advies gewenst is. Veel klanten bezoeken onze showroom en kopen dan vervolgens de producten online. En omdat de producten inmiddels bekend zijn, worden ook vaak later nog andere bestellingen gedaan door deze klanten.

De PlanetXL winkel geeft ons ook de mogelijkheid zelf intensief met onze producten bezig te zijn. Dat is ook nodig vanwege het speciaalzaak karakter dat we graag willen uitstralen. Daarnaast is het echt leuk om te zien hoe klanten op onze producten reageren. Dit gebruiken we dan weer om ons assortiment verder te ontwikkelen.

Wie is het team?

Inmiddels zijn we met een echt team dat bestaat uit een aantal vaste medewerkers. Verder hebben we een groep enthousiaste vrijwilligers die ons helpen met het evalueren van producten en het geven van workshops.

Daarnaast werken we met verschillende externe bedrijven. Onze webshops worden ontwikkeld door MediaCT. Hierdoor kunnen we ons helemaal richten op in voorraad krijgen van de juiste artikelen, snelle verzending en uitstekende klantenservice.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

We hebben heel veel plannen en de kans is groot dat er in de toekomst nog wel eens een winkel bijkomt. Voorlopig richten we ons op de huidige winkels. We hebben recent een nieuwe website en daar is nog veel werk te verzetten. Zo willen we uitgebreidere productbeschrijvingen en veel filmpjes. Verder gaan we regelmatig workshops of kleine evenementen organiseren. Dat is leuk voor onze klanten en geeft ons nog meer mogelijkheden te horen wat er allemaal leeft rond onze producten.